استفاده از بازی ریاضی یا مکعب شمارش باعث می شود تا کودکان تجسم بهتری از مسئله های ریاضی داشته باشند. از این مکعب می توانیم در سال های مختلف مقطع ابتدائی برای آموزش مفاهیم متفاوت کمک بگیریم.
1- کلاس اول
2- کلاس دوم
3- کلاس سوم
5- کلاس چهارم
مفاهیمی مانند ضرب دو رقم در یک رقم، مفهوم کسر و جمع و تفریق و هم چنین کسرهای معادل براحتی قابل آموزش می باشد.
6- کلاس پنجم
کسر بزرگتر از واحد ، عدد مخلوط و مقایسه اعشاری و مفهوم حجم همگی از مواردی است که توسط مکعب شمارش قابل آموزش به کودکان می باشد.
یکی از بهترین روش های آموزش و یادگیری ریاضی به دانش آموزان روش تعاملی در آموزش می باشد. با استفاده از وسایل کمک آموزشی و مشارکت کودکان در یادگیری ،آنها می توانند موضوعات مختلف را به راحتی به ذهن بسپارند.بازی ریاضی یا مکعب شمارش از جمله تجهیزات کمک آموزشی می باشد که به پرورش هوش، خلاقیت کودک در یادگیری موضوعات ریاضی کمک بزرگی می کند، می توانیم دلایل مهمی که استفاده از بازی در آموزش ریاضی را توصیه می کنند به صورت زیر تقسیم بندی کنیم:
1- افزایش سرعت یادگیری
2- علاقمندی بیشتر کودکان به یادگیری مفاهیم ریاضی با استفاده از این روش
3- خارج شدن موضوع درس از حالت تئوری به عملی
معمولا دروسی که به صورت تئوری تدریس می شوند، حتی اگر موضوع جالبی نیز داشته باشند پس از مدتی باعث خستگی ذهنی و عدم علاقه به یادگیری می شود.
4- فراموش نشدن موضوع درس پس از پایان کلاس
5- آموزش در محیطی امن و سالم
6- امکان آموزش کودکان با سطح یادگیری پایین در کنار کودکانی که سریعتر مفاهیم را درک می کنند
7- انتقال تجربیات کودکان به یکدیگر با زبان خودشان
گاهی اوقات کودکان مفاهیم را از زبان همسالان خود بهتر درک می کنند.
8- افزایش میل و رغبت کودکان به یادگیری و افزایش سرعت یادگیری آنها
9- افزایش پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان
10- گستردگی مفاهیم قابل آموزش توسط این نوع بازی ریاضی
بازی های یک ابزار قوی برای آموزش و یادگیری هستند. استفاده از آنها باعث می شود تا علاقه و میل دانش آموزان افزایش پیدا کرده و در ادامه آن از نظر پیشرفت تحصیلی در شرایط مناسبی قرار بگیرند. دانش آموزان در زمان بازی های ریاضی به شکل جدیدی از مفاهیم دست پیدا می کنند و بدون استرس و یا علاقه فراوان مطالب را یاد می گیرند. در حقیقت آنها به شکلی ناخودآگاه مفاهیم ریاضی را یاد می گیرند.
تحقیقات نشان داده است که مفاهیم ریاضی که از طریق بازی و ابزار کمک آموزشی به کودکان آموزش داده شده است باعث علاقمندی آنها در سنین بالاتر به آن مطالب بوده است. در حالیکه بسیاری از دانش آموزانی که مطالب را به صورت تئوری و خسته کننده و بدون کمک گرفتن از وسایل کمک آموزشی یاد گرفته اند، هیچ علاقه ای به یادگیری آنها در سنین بالاتر نیز نداشته اند.
ریاضیات یکی از خاص ترین مفاهیم در برنامه درسی دانش آموزان ابتدایی است که اگر به مرحله عملی و عینی نرسد، جذابیت زیادی برای کودکان نخواهد داشت. به طور کلی ما انسانها به مفاهیمی که قابل لمس و عینی نباشند علاقه ای برای یادگیری نشان نمی دهیم. استفاده از بازی ریاضی وسیله ای برای تبدیل موضوعات غیر قابل لمس به مفاهیم عینی و قابل لمس می باشد. طراحی و استفاده از این تجهیزات به آموزگار کمک می کند تا مفاهیم مهم را راحتتر برای کودکان با هر سطح یادگیری آموزش دهند.